Най-добри марки храни за кучета

Най-добрите марки храни за вашето кученце

Осиновили сте кученце и търсите подходяща храна, която да стане част от неговия живот? Често хората се чудят между мокра и суха храна за куче, но типът не играе роля, важна колкото марката на храната.

Марката на една храна е важна, защото всяка компания използва продукти различни по качество и те могат да повлияят различно на вашето куче.

За да ви улесним избора в храна за куче, сме тествали и предоставили най-добрите марки кучешки храни, с които може да храните вашето кученце без проблем.

Най-добрите кучешки храни

Royal Canin

Храните на Royal Canin са едни от най-препоръчваните за всякакви породи кученца, както и техните възрасти. Те се предлагат като суха и мокра храна, както и под формвата на лакомства.

Едно от предимствата да предложите Royal Canin на вашето кученце е и разновидността от съдържание. Храните съдържат различни видове меса, както и зърнени култури и са безопасни дори за кученца със заболявания.

Purina

Purina е поредната качествена и добре разпозната марка храна за кученца. Също като Royal Canin, Purina е подходяща за кученца с болести, заболявания, както и алергии със специфични нужди. 

Purina се предлага за малки и големи кученца, като има богато разнообразие за всички породи. Техните храни са добре познати с високото им съдържание на протеини и ниски съдържания на мазнини, правещи ги идеален избор за подрастващи кученца.

Orijen

Orijen е канадска марка за кучешка храна, която съществува от повече от 30 години. Тяхната мисия е да осигуряват хранителни вещества, които предците на всяко кученце са консумирали, а те са кости и кожа от месо или риба, както и много други.

От най-голямо предпочитание е сухата храна на Orijen, която има нисък процент на въглехидрати. Макар и въглехидратите да не са от най-съществените нужди за кучетата, те имат нужда от тях, за да придобиват енергия, текстура и вкус.

Josera

Josera е немска марка храна за кучета, която използва съставки от най-високите класове в продуктите си. Често в техните храни ще забележите висококачествени меса, както и зеленчуци, както и липсата на изкуствени оцветители, аромати и заместители.

Тяхната цел и мисия са подпомагането за растежа на малки породи кученца, като ги снабдяват с всички нужни съставки, без да ги пренасищат.

Dr. John

Храните на Dr. John са едни от най-добрите решения за активни и капризни кучета, които се нуждаят от витамини. Макар и предназначени за подрастващи кученца след 3-тия месец, храните на Dr.John са най-предпочитани сред любителите на едри породи кучета.

Кучешката им храна съдържа всякакви видове месо и зеленчуци, като подпомагат опорно-двигателния апарт и придава блясък на козината на всяко кученце.

Brit Premium

Brit е страхотен избор за храна на кученца, която подпомага за техния имунитет и здраве. Те се срещат под формата на мокра и суха храна, която има най-различни съставки. Дори най-капризните кученца мога да се влюбат в Brit, поради широката гама от продукти предлагани.

За Brit е доказано, че дори бременните и кърмещите кученца, могат да се възползват от храната, тъй като тя е създадена от био продукти.

Eukanuba

Eukanuba е ветеринарската храна за кученца, която може да се дава на болни и алергични кученца от всякакви възрасти и породи. Тя е специално разработена диетична храна, която често се препоръчва от ветеринари при лекуване на заболявания.

Макар и да липсват много от съставките, които други храни притежават, силните аромати на Eukanuba ще се харесат на всяко кученце и ще задоволят апетита му.