5 важни причини да осиновите куче от приют

Искате да осиновите кученце и да го направите част от вашия живот? Вместо да осиновявате куче от собственици, може да осиновите от приют. Ето 5 причини защо да осиновите от приют и как това може да помогне на кученцето.

Защо да осиновим куче от приют

Ако се чудите защо осиновяването на куче от приют е по-добро от закупуването му, ние сме публикували 4 много важни причини. Тези причини могат да ви дадат по-ясна информация и помогнат да направите своя избор.

Намялава се търсенето от собственици

Търсенето на подходяща порода куче от собственик е трудна задача. Особено, когато се търси в определен район, определена порода. Ако става дума за някоя чистокръвна и много рядка порода куче, това би било почти невъзможна задача. 

За разлика от собствениците на кучета, в един приют може да откриете всякакви породи кучета, които се нуждая тот бъдещ осиновител.

Тези кученца могат да бъдат избирани и осиновявани според желанията на всеки един собственик. За тази задача е нужно само да бъдете одобрени от приюта.

Помагате на кучето и приюта

Държавните приюти са препълнени с бездомни кучета и котки. Някои от тях дори нямат място за други животни, което прави живота им по-труден. Осиновяването на куче от приют би помогнало да освободят място за друго животно. В този момент много от кучетата все още са на улицата и се нуждаят от дом.

Запълнената бройка на приютите за бездомни животни им позволява само да прибират, кастрират и връщат кучетата по техните стари локации.

Ако сте решили да осиновявате куче, осиновяването от приют може да им помогне с освобождаването на място и намирането на нов дом за него.

Получавате повече информация за кучето

При посещаването на приют, вие имате пълната свобода да изберете всяко кученце, което те притежават. Най-доброто в това е, че те притежават файлове с пълна информация за кученцето. Най-често там ще разберете за неговите алергии, ваксини правени, както и за неговото предпочитание към храната.

Историята на едно животно може да бъде доста полезна за вас, като бъдещ собственик и ще ви спести дни четене.


В приютите обикновено се наемат професионалисти, които обръщат специално внимание на кучетата и това ще ви спести доста ходения по ветеринари.

Спестявате пари

Едно от най-ползвотворните решения за осиновяването на куче от приют е спестяването на пари. Ако не търсите много специфична порода куче, то в приюта ще може да намерите разнообразие от решения.

Най-доброто в този случай е, че спестявате пари от доста задължения, които трябва да се направят веднага след осиновяването.

Като за начало, в приютите поставят всички нужни ваксини на кучетата, за да се предотвратят много болести, както и разболяването на другите кученца.

Друга от причините е тяхната кастрация. По време на прибиране в приют, хората работещи там, имат задължение да кастрират кученцето, което би спестило годишната ви такса за притежаване на куче.

Последна, но и доста важна причина за спестяване на пари е пълната история на кучето, която вече бяхме споменали. В приют за кучета ще получите пълна история, както и тестове правени на кучето. Тази информация, както и изследвания биха стрували стотици левове, които приюта е дал, а вие можете да спестите.

Спасявате живот и създавате семейство

Макар и живота в приютите да е по-добър от този на улицата, кученцата отново се чувстват стресирани и изоставени. Те са социални животни, които обожават обгрижването и времето прекарано с техните осиновители.

Вземането на такава животинка от приют би дало нов блясък в нейния живот, както и вашия. Най-хубавото е, че вие също ще имате животно, с което да създадете семейство, и да прекарате години живот заедно.