Какво трябва да знаем преди осиновяване на животно

Какво Трябва да Знаем Преди Осиновяване на Бездомно Куче

Решили сте да осиновите бездомно куче и се нуждаете от помощ?

Ето какво трябва да знаете преди да осиновите бездомно куче и вземете по-лесно решения.

Трудно научават команди

Осиновяването на бездомно куче или директно от стопанин е едно от най-сложните решения, което може да се вземе. Една от големите разлики е способността да се научи бездомно куче на команди.

Много от бездомните кучета са по-възрастни, както и трудно научават командите. Те вече имат изградени навици, а командите са част от тях. 

Свикването между бездомно куче и стопанин отнема време

Тъй като новоосиновеното ви кученце ще бъде в ново помещение, то може да се чувства изплашено. Обикновено, това чувство преминава след няколко дена и кученцето постепенно ще иска да бъде до вас. За да го предразположите, поставете кучешко легло или случайно завивка с възглавница на топло място. До тях поставете купичка с храна и вода.

В зависимост от неговата възраст и съвети от ветеринар, кученцето ви може да се нуждае от мляко или специализиран вид храна. Бъдете готови да инвестирате в него, защото то ще инвестира времето си цял живот.

Нужда от ветеринар

Ветеринарните лекари са професионалисти, които се грижат за животните и се стараят в предразполагането им по всевъзможни начини. Те са като личния лекар за човека. Преди осиновяване е препоръчително намирането на ветеринарен лекар, за да се води кученцето за редовни прегледи, ваксини и по-нужда при боледуване.

Ветеринарят също ще му прави тестове и отсява най-добрата храна според здравословното му състояние и нужди. 

Дръжте други кучета и животни далеч от него

Докато новоосиновено кученце израства и се доближава до вашия живот, е важно да не се запознава или допуска до други кучета, както и животни в самото начало. При преместване те са стресирани и не желаят социален контакт или притискане, защото това ги притеснява повече.

Постарайте се да изолирате кученцето до момента, в който то само ще пожелае да излиза от легълцето си и започне да се доближава до вас. Опитвайте се да го галите и обгрижвате, докато не започне само да си идва при вас.

Щом започне да се социализира, ще може да се сприятели другите животни във вашия дом. Дори това би му помогнало да изгради навици и държание в дома, както и да се пригоди с часовете за разходки и излизане по нужди.

Не трябва да се пестят пари от кучето

В повечето случаи много стопани пестят пари с причина, че отглеждането на куче излиза скъпо. Както знаем има кучетата имат нужди, които може да ни излизат солени, но така ги предпазваме от нежелани болести и реакции.

Най-често се пести от храната на кучето, което играе важна роля в цикъла му на живот. Ако кучето яде евтина храна и изглежда здраво, това не винаги е така. То не винаги може да сигнализира или покаже от какво страда. Често и евтините храни съдържат високи количества на сол, както и пикантни подправки, които не се отразяват добре за тяхното здраве.

За това е важно да се подбира храната на кучето и да се купува клас, който не е най-ниския. За по-лесен избор сме подбрали няколко класа качествени храни за кучета.